Prajitura cu crema de lamaie si capsuni
PrinteazaPrajitura cu crema de lamaie si capsuni din: oua, ulei, zahar, esenta de rom, gem de caise, galbenusuri, zahar, amidon, lapte, zeama de lamaie, capsuni, gelatina, suc de capsuni.
Ingrediente:
pentru foi:
- 2 oua
- 9 linguri ulei
- 9 linguri zahar
- 9 linguri apa
- 2 lingurite esenta rom
- faina cat cuprinde
- gem de caise
pentru crema de caise:
- 2 galbenusuri
- 2 linguri zahar
- 1 lingura amidon
- 250 ml lapte
- 75 g unt
- zeama de la jumatate de lamaie
pentru capsuni:
- 500 g capsuni
- 1 plic gelatina
- 450 ml suc capsuni
Mod de preparare:
Amesteci ouăle cu zahărul, esenţa de rom, apa şi uleiul până când se topeşte puţin zahărul.
Incepi să presari făina până obţii o cocă elastică, împărţi aluatul în 4 mingiuţe şi le laşi un sfert de oră deoparte.
Iei tava de copt, o întorci cu dosul în sus, ungi cu ulei, presari puţină făină şi întinzi o bilă cu sucitorul. Acoperi toată suprafaţa tăvii.
Bagi în cuptor şi laşi 20 de minute. Indepartezi de pe fundul tavii cu un cutit cât este caldă şi laşi la răcit.
Repeţi acelaşi procedeu cu celelalte foi.
Pentru crema de lămâie, mixezi gălbenuşurile cu zahărul. Adaugi amidonul şi omogenizezi.
Torni laptele, amestecând şi pui vasul să fiarbă. Laşi să se îngroaşe, dai deoparte şi ţii la răcit. Incorporezi untul moale şi amesteci, apoi pui zeama de lămâie.
Ungi prima foaie cu gem de caise, aşezi a doua foaie peste care pui cremă de lămâie în strat subţire.
Alternezi gemul şi crema şi în cazul celorlalte două foi. Dizolvi gelatina în 6 linguri de apă. Apoi torni şi sucul de căpşuni şi amesteci.
Speli căpşunile, le tai felii şi le aşezi deasupra ultimului strat. Verşi peste ele din compoziţia de gelatină, la frigider şi serveşti a zi.
Prajitura cu crema de lamaie si capsuni
Pofta buna!