Prajitura cu crema de lamaie – delicioasa si usor de preparat
PrinteazaPrajitura cu crema de lamaie din: ulei, lapte, zahar, miere, bicarbonat, oua, faina, scortisoara, gris, lamaie, zahar pudra vanilat, zeama de lamaie, fulgi de cocos.
pentru foi:
- cate 5 linguri ulei si lapte
- 1 cana zahar
- 3 linguri miere
- 1 lingurita bicarbonat
- 2 oua
- 500 g faina
- 1 lingurita scortisoara macinata
pentru crema:
- cate 1 cana lapte si zahar
- 6 linguri gris
- 200 g unt
- 1 fiola esenta de lamaie
- 1 lamaie
pentru decor:
- 100 g zahar pudra vanilat
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1 lingura fulgi de cocos
Mod de preparare:
Pui la fiert uleiul cu laptele şi zahărul, iar după câteva clocote adaugi mierea, bicarbonatul şi amesteci, lei vasul de pe foc şi adaugi treptat ouăle bătute, scorţişoara şi făina, amestecând la început cu o lingură, apoi frămânţi bine cu mâna, până obţii un aluat vârtos.
Impărţi aluatul în 3 bucăţi, întinzi foi de mărimea unei tăvi (25×35 cm) şi le coci câte 7 minute, la foc mediu, pe dosul tăvii presărat cu făină.
Fierbi laptele cu zahărul şi 1 linguriţă coaja rasă de lămâie, apoi adaugi grisul şi amesteci până se îngroaşă, lei vasul de pe foc, iar după 10 minute pui cubuleţe de unt şi mixezi la viteză maximă, până obţii o cremă care şi-a dublat volumul.
Pui esenţa şi zeama de lămâie şi omogenizezi.
Umpli foile cu cremă şi le laşi în frigider de seara până dimineaţa.
O glazurezi cu zahăr pudră topit în zeama de lămâie şi decorezi cu fulgi de cocos.
Prajitura cu crema de lamaie
Pofta buna!