Prajitura cu crema de lamaie si gem de caise

Printeaza

Prajitura cu crema de lamaie si gem de caise din: faina, zahar, unt, praf de copt, lapte, lamaie, gem de caise, zahar pudra.

Ingrediente:Prajitura_cu_crema_de_lamaie_si_gem_de_caise

Pentru foi:

  • 550 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 3 gălbenuşuri
  • 200 g unt
  • 1 plic praf de copt
  • 100-150 ml lapte

Pentru cremă:

  • 750 ml lapte
  • 5 linguri făină
  • coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
  • 250 g unt
  • 250 g zahăr pudră

Pentru asamblare:

  • 100 g gem de caise
  • zahăr pudră
  • margarină şi făină pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Din ingredientele pentru foi se frământă un aluat elastic care se împarte în patru. Se întind foile, se pun pe dosul unei tăvi de mărime mai mare şi se coc câte 10 minute la 175 de grade.

Se iau cu grijă de pe tavă şi se lasă la răcit.

Făina se amestecă cu laptele şi se îngroaşă, apoi se adaugă coaja rasă şi zeama de lămâie. Untul moale se freacă cu zahărul pudră şi cu crema de lămâie răcită.

Foile se ung cu gemul de caise şi se umplu cu cremă. Se lasă la înmuiat 24 de ore, după care se presară cu zahăr pudră şi se feliază.

Prajitura cu crema de lamaie si gem de caise

Prajitura_cu_crema_de_lamaie_si_gem_de_caise

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.