Prajitura cu crema de lamaie si gem de caise
PrinteazaPrajitura cu crema de lamaie si gem de caise din: faina, zahar, unt, praf de copt, lapte, lamaie, gem de caise, zahar pudra.
Pentru foi:
- 550 g făină
- 100 g zahăr pudră
- 3 gălbenuşuri
- 200 g unt
- 1 plic praf de copt
- 100-150 ml lapte
Pentru cremă:
- 750 ml lapte
- 5 linguri făină
- coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
- 250 g unt
- 250 g zahăr pudră
Pentru asamblare:
- 100 g gem de caise
- zahăr pudră
- margarină şi făină pentru uns tava
Mod de preparare:
Din ingredientele pentru foi se frământă un aluat elastic care se împarte în patru. Se întind foile, se pun pe dosul unei tăvi de mărime mai mare şi se coc câte 10 minute la 175 de grade.
Se iau cu grijă de pe tavă şi se lasă la răcit.
Făina se amestecă cu laptele şi se îngroaşă, apoi se adaugă coaja rasă şi zeama de lămâie. Untul moale se freacă cu zahărul pudră şi cu crema de lămâie răcită.
Foile se ung cu gemul de caise şi se umplu cu cremă. Se lasă la înmuiat 24 de ore, după care se presară cu zahăr pudră şi se feliază.
Prajitura cu crema de lamaie si gem de caise
Pofta buna!