Prajitura cu crema de lamaie
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu crema de lamaie din: zahar, faina, oua, lapte, praf de copt, coaja rasa de lamaie, lapte gris, unt, zahar praf, lamai si biscuiti.
blatul:
- 200 g zahar
- 200 g faina
- 6 oua
- 1 lingura lapte
- 1 plic praf de copt
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
crema:
- 250 ml lapte
- 40 g gris
- 200 g unt
- 100 g zahar praf
- 2 lamai
optional:
- 5-8 biscuiti fara crema
Mod de preparare:
Bateţi albuşurile spumă, adăugând treptat zahărul. Puneţi apoi, pe rând, gălbenuşurileşi amestecaţi uşor prin răsturnare. încorporaţi praful de copt stins în lapte, coaja de lămâie şi făina.
Turnaţi compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu făină şi coaceţi-o la foc potrivit, 30 de minute, în cuptorul încălzit dinainte.
Intre timp, preparaţi crema astfel: fierbeţi laptele şi turnaţi treptat grisul, amestecând încontinuu, ca să nu se formeze cocoloaşe.
Când s-a îngroşat, luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-l la răcit.
Separat, amestecaţi untul cu zahărul, până obţineţi o spumă în care adăugaţi grisul rece, coaja rasă de lămâie şi zeama de la cele două lămâi.
Tăiaţi blatul rece în trei foi. Rupeţi o foaie în bucăţele mici, egale şi adăugaţi-le în crema cu care umpleţi apoi celelalte două foi.
Dacă blatul iese prea subţire şi nu poate fi tăiat în 3 foi, ci doar în 2, atunci puteţi adăuga în cremă câţiva biscuiţi sfărâmaţi cât mai mărunt.
Prajitura cu crema de lamaie
Pofta buna!