Prajitura cu crema de lapte si bezea din: galbenusuri, faina, zahar, apa, praf de copt, zahar vanilat, lapte, amidon, unt, fulgi de cocos, esenta de vanilie, albusuri, ciocolata alba. Ingrediente pentru blat: 5 gălbenuşuri 200 g făină 100 g zahăr 10 linguri apă 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat Ingrediente pentru cremă: […]
Prajitura cu crema de lapte si glazura de ciocolata
PrinteazaPrajitura cu crema de lapte si glazura de ciocolata din: faina, praf de copt, unt, zahar, ou, zahar vanilat, apa, sare, zahar tos, unt, lapte si ciocolata de menaj.
blatul:
- 300 g faina
- 1plic praf de copt
- 100 g unt
- 250 g zahar
- 1 ou
- 1 lingurita zahar vanilat
- 1-2 linguri apa
- 1 praf de sare
crema:
- 200 g zahar tos
- 200 g unt
- 100 ml lapte
glazura:
- 200 g ciocolata
- 100 g zahar
- 100 g unt
- 500 ml lapte
ornare:
- 50 g zahar
- 1 lingurita unt
- 1 lingura apa
Mod de preparare:
Amestecaţi făina cu praful de copt şi sarea. Frecaţi untul cu zahărul până la omogenizare. Adăugaţi oul, apa şi vanilia si amestecaţi bine.
Incorporati făina treptat, omogenizaţi şi din aluatul obţinut întindeti o foaie într-o tavă unsă si tapetată. Coaceti blatul la foc potrivit.
Pentru cremă, caramelizaţi zahărul, opriti focul, adăugaţi laptele si untul. Lăsaţi câteva minute să se dizolve zahărul, apoi puneţi din nou vasul pe foc.
Amestecaţi pana la omogenizare. Fierbeţi amestecul până se îngroaşă, apoi opriti focul, lăsati să se răcească si întindeti peste blatul copt şi răcit.
Pentru glazură, topiţi ciocolata amestecând cu zahăr, unt si lapte. Când compoziţia este omogenă, după ce a fiert 3 minute, opriti focul, lăsati 5 minute la răcit şi tumati peste crema rece.
Fierbeţi ingredientele pentru ornare si când siropul se îngroaşă, turnati usor peste glazura întărită.
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitura cu crema de lapte si bezea
Pofta buna!
Ce bine arata 🙂