Prajitura cu crema mascarpone si capsune
PrinteazaPrajitura cu crema mascarpone si capsune din: biscuiti digestivi, unt, ciocolata neagra, capsune, albusuri, zahar, gelatina, mascarpone, iaurt, zahar pudra, menta.
- 200 g biscuiţi digestivi cu ciocolată
- 60 g unt
- 60 g ciocolată neagră
Ingrediente pentru umplutura cu spumă de căpşune:
- 400 g căpşune
- 2 albuşuri
- 100 g zahăr
- 250 ml frişcă
- 1 folie de gelatină alimentară
Ingrediente pentru umplutura de mascarpone şi iaurt:
- 250 g mascarpone
- 1 iaurt
- 100 g zahăr pudră
- 2 folii de gelatina
Ingrediente pentru decorat:
- 200 g căpşune proaspete
- frunze de mentă praspătă
Mod de preparare:
Introduci biscuiţii într-o pungă sigilată, îi sfărâmi cu un făcăleţ, apoi îi aşezi într-un bol încăpător.
Separat, toeşti untul cu ciocolata în bain-marie şi le amesteci cu biscuiţii până se formează un aluat omogen.
Tapetezi cu acest aluat fundul unei forme dreptunghiulare şi o aşezi la rece până sunt gata umpluturile.
Pentru umplutura cu spumă de căpşune, treci prin blender căpşunile împreună cu zahărul şi gelatina dizolvată separat şi strecurată.
Separat, baţi albuşurile spumă tare, împreună cu frişca, apoi încorporezi delicat spuma de căpşune până se omogenizează
. Torni umplutura peste blatul din frigider, o netezeşti cu lama unui cutit şi laşi, în continuare prăjitura la frigider, până prepari cea de a doua umplutură.
Pentru umplutura cu mascarpone şi iaurt, mixezi brânza cu iaurtul şi zahărul pudră, adaugi gelatina înmuiată separat şi strecurată, apoi aşezi compoziţia peste umplutura cu spumă de căpşune.
Netezeşti cu lama cuţitului, decorezi cu căpşune proaspete şi frunze parfumate de mentă verde. Laşi prăjitura la frigider până a doua zi pentru a se întări bine umpluturile, apoi o portionezi şi o serveşti.
Prajitura cu crema mascarpone si capsune
Pofta buna!