Prajitura cu crema de mascarpone

Printeaza

Prajitura cu crema de mascarpone din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, lapte, mascarpone, vanilie.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 pachet praf de copt

Pentru cremă:

  • 3 gălbenuşuri
  • 3 linguri lapte
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frişca lichidă
  • 2 linguri cacao
  • 150 g zahăr
  • 100 g fulgi de ciocolată sau ciocolată rasă
  • o lingură esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Prajitura cu crema de mascarpone: Pentru blat, se mixează spumă albuşurile, se adaugă zahărul, gălbenuşurile, făina amestecată cu praful de copt şi cele două linguri de cacao.

Blatul se coace într-o formă cu pereţi detaşabili unsă cu unt. După ce se răceşte, se taie transversal în trei părţi.

Pentru cremă, gălbenuşurile se mixează cu zahărul până îşi dublează volumul. Se adaugă 3 linguri de lapte şi se pune la fiert pe baie de abur, amestecând continuu până se îngroaşă.

Se lasă la răcorit, apoi se adaugă mascarpone, frişca lichidă bătută, o lingură de esenţă de vanilie, cele două linguri de cacao şi fulgii de ciocolată.

Se aşază crema între foi şi se aşterne un strat de * cremă şi deasupra prăjiturii. Se decorează cu fulgi de ciocolată sau după imaginaţie.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.