Prajitura cu crema de mascarpone
PrinteazaPrajitura cu crema de mascarpone din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, lapte, mascarpone, vanilie.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 1/2 pachet praf de copt
Pentru cremă:
- 3 gălbenuşuri
- 3 linguri lapte
- 250 g mascarpone
- 200 ml frişca lichidă
- 2 linguri cacao
- 150 g zahăr
- 100 g fulgi de ciocolată sau ciocolată rasă
- o lingură esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Prajitura cu crema de mascarpone: Pentru blat, se mixează spumă albuşurile, se adaugă zahărul, gălbenuşurile, făina amestecată cu praful de copt şi cele două linguri de cacao.
Blatul se coace într-o formă cu pereţi detaşabili unsă cu unt. După ce se răceşte, se taie transversal în trei părţi.
Pentru cremă, gălbenuşurile se mixează cu zahărul până îşi dublează volumul. Se adaugă 3 linguri de lapte şi se pune la fiert pe baie de abur, amestecând continuu până se îngroaşă.
Se lasă la răcorit, apoi se adaugă mascarpone, frişca lichidă bătută, o lingură de esenţă de vanilie, cele două linguri de cacao şi fulgii de ciocolată.
Se aşază crema între foi şi se aşterne un strat de * cremă şi deasupra prăjiturii. Se decorează cu fulgi de ciocolată sau după imaginaţie.
Pofta buna!