Prajitura cu crema de menta si capsuni
PrinteazaPrajitura cu crema de menta si capsuni din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, praf de copt, oua, zahar, zahar vanilat, căpşuni, frunze proaspete de mentă, vodcă, unt moale, colorant alimentar verde, fistic.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 250 g zahăr
- 250 ml lapte
- 250 ml ulei
- 750 g făină
- 1 plic praf de copt
Pentru cremă:
- 5 ouă
- 350 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 300 g căpşuni
- 1 mână frunze proaspete de mentă
- 20 ml vodcă
- 400 g unt moale
- colorant alimentar verde
- fistic, frunze de mentă şi zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul, laptele şi uleiul. După ce s-au omogenizat, încorporezi făina cu praful de copt în ploaie şi amesteci până obţii o compoziţie de consistenţa unei smântâni groase.
Tomi compoziţia într-o tavă dreptunghiulară în care ai pus hârtie de copt şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii. O laşi la răcorit.
Intre timp, prepari crema. Zdrobeşti într-un mojar frunzele de mentă cu vodca. Amesteci până devin ca o cremă fină. Acoperi şi laşi la infuzat 2 ore. Mixezi ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat.
Adaugi extractul de mentă din mojar şi pui vasul pe baie de aburi. Amesteci până se îngroaşă crema. Dai deoparte şi tomi câteva picături de colorant alimentar şi laşi la răcorit.
Mixezi untul la temperatura camerei până devine ca o cremă. Tomi treptat peste unt crema de mentă, amestecând până se omogenizează.
Tai blatul în trei felii egale, iar căpşunile le tai în jumătate. Aşezi peste prima felie un strat de căpşuni şi un strat de cremă.
Repeţi până termini ingredientele, păstrând puţină cremă şi câteva căpşuni. Decorezi prăjitura cu căpşuni, cremă de mentă, fistic, zahăr pudră şi frunze de mentă.
Prajitura cu crema de menta si capsuni
Pofta buna!