Prajitura cu crema de miere si migdale
PrinteazaPrajitura cu crema de miere si migdale din: faina, unt, apa, sare. migdale, miere, smantana, oua, lapte, zahar pudra.
- 250 g făină de grâu
- 150 g unt
- 1 pahar apă
- sare
Crema:
- 10 linguri migdale
- 5 linguri miere
- 3 linguri smântână
- 2 ouă
- 2 pahare lapte dulce
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Din faină, unt, apă şi sare se pregăteşte un aluat şi se aşiează într-o tavă de cuptor, având grijă să se acopere şi marginile.
Se omogenizează migdalele bine pisate, mierea, smântână, oul bătut şi laptele. Se toarnă peste aluat şi se introduce la cuptor, la foc mic.
Se amestecă zahărul pudră cu coaja rasă de lămâie şi se pressară peste prăjitură, imediat ce s-a scos de la cuptor.
Pofta buna!