Prăjitură cu cremă de morcov, dovleac si rodie
PrinteazaPrăjitură cu cremă de morcov, dovleac si rodie: oua, zahar fin, faina, nuci, roscove, morcovi, dovleac, frisca lichida, miere, agar-agar, rodie.
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr fin
- 3 linguri făină
- 100 g nuci caramelizate şi tocate mărunt
- 1 lingură pudră de roşcove
Ingrediente cremă:
- 400 g morcovi
- 250 g piure de dovleac copt
- 200 ml frişcă lichidă
- 4 linguri miere
- 1 linguriţă pudră agar-agar
- 50 ml suc de rodie
- seminţe de rodie, pentru decor
Mod de preparare:
Albuşurile le mixezi spumă tare cu un praf de sare, apoi cu zahărul fin, adăugat treptat. Pui gălbenuşurile, unul câte unul.
Făina o amesteci cu pudra de roşcove, o cerni şi o adaugi peste compoziţia de mai sus, amestecând uşor cu o spatulă.
Adaugi nucile caramelizate, continuând amestecarea cu grijă. Pui compoziţia obţinută într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptorul preîncălzit la 180″ C, 20-25 de minute.
Morcovii îi fierbi şi îi laşi să se răcească, după care îi pasezi cu ajutorul unui blender vertical.
Adaugi peste morcovi piureul de dovleac şi o lingură de miere. Frişca o baţi spumă tare cu două linguri de miere.
Amesteci sucul de rodie cu pudra de agar-agar şi le fierbi timp de 2 minute, apoi laşi să se răcească.
Adaugi agar-agarul peste amestecul de morcovi şi dovleac, amestecând foarte bine. lei câte puţin din frişca lichidă şi o încorporezi în crema de morcov şi dovleac. Crema obţinută o pui la frigider pentru cel puţin o oră.
Blatul copt şi răcit îl tai în pătrate cu ajutorul unor forme de inox. în mijlocul formelor pui crema de morcov şi dovleac, iar deasupra decorezi cu bobiţe de rodie.
Pui prăjitura la frigider pentru 5-10 minute, apoi îndepărtezi cu grijă forma de inox. Prăjitura poate fi servită imediat sau o poţi păstra pentru câteva zile.
Pofta buna!