Prajitura cu crema de nuca din: oua, zahar, faina, ulei, lamaie, miez de nuca, margarina, cacao, esenta de rom, glazura de lamaie si capsuni.
Ingrediente:
pentru blat:
8 oua
cate 15 linguri zahar si faina
8 linguri ulei
1 lamaie
pentru umplutura si decor:
250 g miez de nuca macinat
150 g margarina
1 lingura cacao
200 g zahar
1 fiola esenta de rom
1 plic glazura de lamaie si capsuni
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă împreună cu zahărul.
Mixezi gălbenuşurile cu uleiul. în spuma de albuşuri, încorporezi treptat crema de gălbenuşuri, făina şi coaja rasă de lămâie, amestecând uşor, de jos în sus.
Torni compoziţia într-o tavă pentru tort unsă cu margarină şi o coci în cuptorul preîncălzit, timp de 30-35 de minute, la foc mediu.
Pentru cremă, freci spumă margarina cu 200 g zahăr, adaugi esenţa, pudra de cacao şi nucile măcinate.
Tai în 2 foi blatul răcit. Umpli blaturile cu crema şi decorezi cu glazură de lămâie şi căpşuni, preparată conform instrucţiunilor de pe plic.
Laşi prăjitura 1 oră la frigider, să se întărească glazura.
Prajitura cu foi si crema de lamaie din: oua, lapte, ulei, zahar, faina, amoniac, lamai, unt. Ingrediente: Pentru foi: 2 ouă 100 ml lapte 100 ml ulei 9 linguri zahăr 600 g făină o linguriţă amoniac pentru prăjituri o lingură zeamă de lămâie un praf sare Pentru cremă: 8 lămâi 200 g unt 500 g […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.