Prajitura cu crema de nuci si bezea
PrinteazaPrajitura cu crema de nuci si bezea din: faina, unt, zahar, apa, rom, coaja de lamaie, nuci, lapte, rom, miez de nuca.
Ingrediente blat:
- 400gr faina
- 20gr unt
- 4 linguri zahar
- 3-4 linguri apa
- 1 lingura rom
- coaja rasa de la 1 lamaie
Ingrediente crema:
- 35.gr nuci macinate
- 250gr zahar
- 300-500ml lapte
- 1 lingura rom
Ingrediente bezea:
- 6 albusuri
- 5 linguri zahar
- 2 linguri zeama de lamaie
Ingrediente ornare:
- miez de nuca
Mod de preparare:
Amestecati faina cu zaharul, romul, coaja de lamaie si untul.
Compozitia nu trebuie framantata, este suficient daca ingredientele sunt amestecate omogen si se prezinta sub forma de bulgarasi.
Folositi 1 sau 2 linguri apa pentru omogenizare, daca nu este suficient untul. Intindeti cu mana aluatul obtinut intr-o tava unsa cu unt.
Pentru crema, amestecati nucile cu zaharul. Turnati deasupra atata lapte cat este necesar pentru a acoperi ingredientele.
Puneti romul si fierbeti amestecul, amestecand incontinuu, pana cand incepe sa se ingroase.
Luati vasul de pe foc si continuati amestecarea inca 10 minute, lasati crema la racit si apoi turnati-o peste aluatul din tava. Intindeti crema in strat uniform.
Pentru bezea, bateti albusurile spuma, adaugati treptat cate 1 lingura zahar si zeama de lamaie.
Cand spuma se tine bine de tel, turnati-o peste crema din tava. Ornati cu jumatati de miez de nuca.
Coaceti prajitura la cuptorul incalzit dinainte, la foc mic, pana cand se rumeneste uniform.
Ca sa nu se ingalbeneasca mult bezeaua, puneti deasupra o foaie de hartie alba. Taiati prajitura numai dupa ce s-a racit.
Prajitura cu crema de nuci si bezea
Pofta buna!