Prajitura cu crema de nuci si fructe
PrinteazaPrajitura cu crema de nuci si fructe din: nuci, zahar brun, apa, oua, cacao, zahar vanilat, unt, nuci, galbenusuri si fructe de sezon.
Ingrediente:
blat:
- 250 g nuci macinate
- 200 g zahar, de preferat, brun
- 100 ml apa
- 7 oua
- 3 linguri cacao
- 1 lingurita zahar vanilat
crema:
- 200 g unt
- 400 g zahar
- 300 g nuci macinate
- 4 galbenusuri
ornare:
- fructe de sezon
Mod de preparare:
Pentru blat, puneţi într-un vas, la foc potrivit, nucile, zahărul şi apa. Amestecaţi ingredientele până se topeşte zahărul, apoi luaţi vasul de pe foc.
Când amestecul s-a răcit, adăugaţi gălbenuşurile bătute puţin şi cacaoa amestecată cu zahărul vanilat.
Bateţi albuşurile spumă şi amestecaţi spuma, prin răsturnare, în compoziţia cu gălbenuşuri.
Turnaţi compoziţia într-o formă tapetată cu hârtie de copt şi coaceţi la foc potrivit, 50 – 60 de minute.
Faceţi proba cu scobitoarea pentru a vedea dacă blatul este copt la mijloc. Tăiaţi-l în două foi.
Pentru cremă, caramelizaţi zahărul. Când este colorat în totalitate, galben-roşcat, luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi câte puţin unt.
Amestecaţi pentru omogenizare. (Este posibil să trebuiască să mai puneţi vasul la încălzit pentru amestecarea ingredientelor).
Când amestecul este doar călduţ, adăugaţi gălbenuşurile, pe rând, amestecând după fiecare, şi nucile.
Omogenizaţi bine crema şi umpleţi foile de blat. Dacă vă rămâne cremă, ornaţi prăjitura cu eu şi cu fructe de sezon.
Prajitura cu crema de nuci si fructe
Pofta buna!