Prajitura cu crema de ou si rubarba
PrinteazaPrajitura cu crema de ou si rubarba din: galbenusuri, zahar tos, lapte, esenta de vanilie, rubarba, zahar tos, gem de rubarba, oua, ulei de floarea soarelui, iaurt, esenta de vanilie, faina, bicarbonat.
Ingrediente:
pentru crema de ou:
- 2 galbenusuri
- 60 g zahar tos
- 250 ml lapte
- 1 lingurita esenta de vanilie
pentru blat:
- 400 g rubarba
- 150 g zahar tos plus 3 linguri
- 200 g gem rubarba
- 3 oua, batute
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 100 ml iaurt natural
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 285 g faina cu factor de crestere
- 1/2 lingurita bicarbonat
Mod de preparare:
Prepară crema de ou: amestecă gălbenuşul cu zahărul şi toarnă deasupra laptele cald, amestecând.
Fierbe la foc mic amestecând continuu până când se îngroaşă, la vasul de pe foc şi adaugă vanilia.
Lasă să se răcească acoperit cu film alimentar ca să nu prindă crustă. Toarnă crema într-un cornet.
Incinge cuptorul la semnul 3/170 C. Unge cu unt şi tapetează cu hârtie de copt o formă pătrată de 20 cm.
Taie rubarba segmente de 10 cm pentru ca să se aşeze perfect în formă. Presară rubarba cu 3 linguri de zahăr şi lasă deoparte.
Pune gemul într-un cornet.
Bate zahărul rămas cu ouăle, uleiul, iaurtul şi vanilia. Cerne făina şi bicarbonatul şi încorporează-le delicat.
Toarnă jumătate din compoziţie în formă şi nivelează suprafaţa. Taie fiecare cornet cu câte o mică deschizătură şi toarnă deasupra crema de ou, într-un strat uniform.
Apoi stropeşte cu gemul şi toarnă deasupra compoziţia rămasă şi nivelează suprafaţa.
Amestecă încă o dată rubarba cu zahărul şi aşaz-o deasupra în două rânduri egale. Acoperă forma cu folie.
Dă la cuptor 1 oră şi 45 min, până când devine elastică. Lasă să se răcească în formă şi apoi taie dreptunghiular.
Prajitura cu crema de ou si rubarba
Pofta buna!
Foarte buna prajitura cu rubarba