Prajitura cu crema si scortisoara

Printeaza

Prajitura cu crema si scortisoara din: zahar tos, miere, lapte, otet, bicarbonat, unt, oua, scortisoara, faina, lapte.

Ingrediente:

  • 2 pahare zahăr tos
  • 3 linguriţe miere
  • 2 linguri lapte
  • 1 linguriţă oţet
  • 2 linguriţe bicarbonat
  • 100 g unt
  • 4 ouă
  • scorţişoară pisată
  • făină

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 2 linguri făină
  • 200 g unt
  • 2 pahare zahăr tos

 

Mod de preparare Prajitura cu crema si scortisoara:

Se face o spumă din zahăr, unt, oţet, miere şi bicarbonat, bătând-o pe foc mic.

Se dă compoziţia la o parte şi, după ce se răceşte un pic, se adaugă ouăle bătute şi scorţişoara.

Se pune la fiert la foc mediu aproximativ cinci minute, în bain-marie, amestecând tot timpul.

Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească puţin. Se adaugă atâta făină cât să se obţină un aluat moale.

Acesta se împarte în trei şi din fiecare parte se întinde câte o foaie. Se unge tava cuptorului cu ulei şi se presară puţină făină.

Se coc pe rând cele trei foi şi se taie pe margini, fărâmiţele lăsându-se de-o parte, pentru ornat.

Se face o cremă din făină, lapte şi cinci linguri de zahăr, care se fierbe ca o ciulama.

Crema se lasă la răcit, după care se amestecă bine cu unt, un pahar şi jumătate cu zahăr, şi o jumătate de pahar cu lapte (bătute spumă cu mixerul).

Se alternează cele trei blaturi cu cremă şi deasupra se mai întinde un strat foarte subţire de cremă.

Se ornează cu resturile fărâmiţate de blat şi se pune la rece.

Se serveşte a doua zi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.