Prajitura cu crema de trufe
PrinteazaPrajitura cu crema de trufe din: faina, amidon, zahar, unt, oua, ciocolata neagra, miez de nuca, praf de copt, lapte, galbenusuri, unt, esenta de vanilie, sos de ciocolata, zmeura.
Ingrediente:
pentru blat:
- 60 g faina
- 40 g amidon pentru prajitura
- 50 g zahar
- 50 g unt
- 3 oua
- 100 g ciocolata neagra
- 100 g miez de nuca
- un varf de cutit subtire de praf de copt
pentru crema de trufe:
- 250 g ciocolata neagra
- 4 linguri lapte
- 2 galbenusuri
- 150 g unt
- 2 linguri zahar pudra
pentru capacul de ciocolata:
- 100g ciocolata neagra
- 50 g unt
- 10 ml esenta de vanilie
pentru servit:
- sos de ciocolata
- zmeura
Mod de preparare:
Pentru blat, la început, se separă ouăle. Gălbenuşurile şi zahărul se freacă bine pentru a obţine o pastă albicioasă.
Se adaugă praful de copt, făina, amidonul, untul, ciocolata dată prin râzătoare si, la final, albuşurile bătute spumă şi miezul de nucă. Toate ingredientele se amestecă până se omogenizează perfect. Se toarnă într-o tavă mare şi se coace 20 de minute.
Apoi se lasă să se răcească.
Pentru crema de trufe, se pun ciocolata bucăţi şi laptele la foc mic. După ce s-a topit ciocolata, se trage de pe foc, se pune untul si se amestecă până ce acesta este complet topit. Se adaugă gălbenuşurile şi se amestecă, apoi zahărul.
Se toarnă peste blat şi se întinde cu un cuţit cu lamă lată.
Pentru capacul de ciocolată, se topesc ciocolata bucăţi şi untul tăiat. După ce s-au topit, se adaugă esenţa de vanilie şi se toarnă apoi peste prăjitură.
Se lasă prăjitura să se răcorească şi apoi se dă la rece pentru 4 ore. Se serveşte cu sos de ciocolată şi zmeură.
Prajitura cu crema de trufe
Pofta buna!