Prajitura cu crema de vanilie
PrinteazaPrajitura cu crema de vanilie din: albusuri, zahar, zahar vanilat, faina, fulgi de nuca de cocos, sare, galbenusuri, zahar, lapte, unt, smantana si fructe uscate.
- 4 albusuri
- 150 g zahar
- 1 pliculet zahar vanilat
- 3 linguri faina
- 2 linguri fulgi de nuca de cocos
- sare
pentru crema:
- 4 galbenusuri
- 1 pastaie de vanilie
- 4 linguri faina
- 5 linguri zahar
- 200 ml lapte
- 100 g unt
pentru glazura si ornat:
- 3 linguri zahar
- 2 linguri smantana lichida
- stafide si fructe uscate (nuca, migdale)
Mod de preparare:
Pentru blat, mixezi albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi zahărul (plus zahărul vanilat), adăugat treptat. Adaugi făina şi fulgii de cocos, amestecând uşor de jos în sus.
Torni aluatul într-o formă dreptunghiulară tapetată cufolie speciala de copt si o introduci in cuptorul preincalzit pentru circa 35 de minute.
Intre timp, mixezi galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase.Adaugi făina, amestecând pentru a împiedica formarea cocoloaşelor, diluezi cu laptele rece şi adaugi o păstaie de vanilie tăiată în două, pe lungime, şi fără seminţe.
Fierbi în bain-ma-rie, amestecând permanent, până se îngroaşă.
Scoţi păstaia de vanilie şi laşi crema la răcorit. Când este doar călduţă, freci untul spumă şi adaugi treptat crema de vanilie, până se omogenizează complet. Tai blatul în două, pe orizontală, şi aşezi crema între cele două blatun.
Separat, caramelizezi trei linguri de zahăr, le stingi cu smântână lichidă, adaugi stafidele şi fructele uscate, amesteci pentru a se îmbiba cu caramel şi le torni imediat peste prăjitură.
Laşi să se răcească, apoi o porţionezi, folosind un cuţit foarte bine ascuţit, trecut prin apă fierbinte.
Prajitura cu crema de vanilie
Pofta buna!