Prajitura cu crema de vanilie si cirese
PrinteazaPrajitura cu crema de vanilie si cirese din: faina, zahar, unt, zahar tos, lapte dulce, ou, sare, drojdie, lapte dulce, galbenusuri, baton de vanilie, cirese.
Ingrediente:
aluatul sfaramicios:
- 200 g faina
- 100 g zahar
- 150 g unt
pentru aluatul obisnuit:
- 1/2 kg faina
- 100 g unt
- 100 g zahar tos
- 200 ml lapte dulce
- 1 ou
- sare
- 1 cub drojdie proaspata
crema:
- 300 ml lapte dulce
- 150 g zahar tos
- 200 g unt
- sare
- 5 galbenusuri
- 1 baton de vanilie
umplutura:
- 500 g cirese fara samburi
- 50 g zahar
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerni făina într-un castron şi o amesteci cu untul frecat cu zahăr, sare, oul şi drojdia dizolvată în laptele călduţ.
Frămânţi puţin aluatul, apoi îl întinzi pe masa presărată cu făină şi tapetezi cu el baza şi pereţii unei forme de tort unsă cu unt.
Pentru cremă, fierbi laptele cu zahărul şi batonul de vanilie. Torni în fir subţire laptele, peste gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, într-o cratiţă. Amesteci pe foc mic, până se îngroaşă crema.
După ce s-a răcit, o încorporezi în untul frecat spumă. Pui la macerat cireşele curăţate de sâmburi, pentru 30 de minute, în zahăr.
Pentru aluatul sfărâmicios, amesteci cu mâna făina cu untul şi zahărul, până obţii acele firimituri. Torni crema de vanilie peste aluat şi presari cireşele.
Pui deasupra firimitu-rile obţinute din aluatul sfărâmicios. Coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 35-40 de minute.
Prajitura cu crema de vanilie si cirese
Pofta buna!