Prajitura cu crema de vanilie

Printeaza

Prajitura cu crema de vanilie din: oua, zahar pudra, unt, faina, sare, crema mascarpone, galbenusuri, esenta de vanilie si ornamente de ciocolata.

Ingrediente:

pentru blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar pudra
  • 8 linguri unt
  • 6 linguri faina alba
  • un praf sare

pentru crema:

  • 400 g crema mascarpone
  • 5 galbenusuri
  • 250 g zahar pudra
  • o esenta de vanilie
  • ornamente de ciocolata

 

Mod de preparare:

Se separă ouăle, se bat albuşurile spumă cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, untul topit şi făina cernută. Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt, se întinde uniform şi se bagă în cuptor, să se coacă la foc mic.

Intre timp, se freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră şi cu esenţa de vanilie şi se amestecă cu crema mascarpone. Se lasă la rece. Se scoate blatul, se lasă să se răcească, apoi se taie în trei sau patru foi, în funcţie de preferinţe, după care se umplu cu cremă. Se serveşte cu ornamente de ciocolată.

Prajitura cu crema de vanilie

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. imi place crema de vanilie in prajituri si in torturi, dar eu nu o fac cu mascarpone

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.