Prajitura cu crema de whiskey
PrinteazaPrajitura cu crema de whiskey din: unt, ciocolata neagra, zahar praf, zahar brun, cacao, crema de whiskey, faina, praf de copt, bicarbonat, sare, oua, ciocolata neagra, frisca, sare, unt nesarat.
blatul:
- 150 g unt
- 100 g ciocolata neagra
- 100 g zahar praf
- 100 g zahar brun
- 50 g cacao
- 180 ml crema de whiskey
- 170 g faina
- 1,5 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1/2 lingurita sare
- 3 oua
glazura:
- 200 g ciocolata neagra
- 100 ml frisca
- 100 ml crema de whiskey
- sare
- 1 lingura/15 g unt nesarat
Mod de preparare:
Turnaţi compoziţia obţinută într-o tavă rotundă cu diametrul de 20 – 21 cm, nivelaţi-o şi coaceţi blatul la foc potrivit, 40 – 45 de minute.
Lăsaţi blatul la răcit, apoi scoateţi-l din tavă.
Pentru glazură, puneţi ciocolata ruptă în bucăţi într-un vas, pe foc potrivit.
Adăugaţi smântână, crema de whiskey, sarea, amestecaţi pentru omogenizare.
Când amestecul începe să se îngroaşe, luaţi vasul de pe foc, amestecaţi şi după 5 minute, adăugaţi untul tăiat în cubuleţe.
Amestecaţi bine şi lăsaţi amestecul la temperatura camerei.
Ungeţi prăjitura cu această glazură şi ornaţi-o după plac, cu fructe de sezon.
Prajitura cu crema de whiskey
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cum se prepara crema de whiskey
- prajitura cu whiskey
Nu te imbetid e la prajisuta asta? 🙂 doar intreb