Prajitura cu crema

Printeaza

O reteta de prajitura cu crema din: unt, faina alba, praf de copt, sare de mare, zahar tos, esenta de vanilie, oua, lapte integral, smantana, zahar tos, faina de porumb, esenta de rom, ciocolata neagra, unt, smantana si esenta de vanilie.

umpluta cu crema de lapte, această prăitură divină, stratificată are deasupra o glazură de riocolată consistentă.

Ingrediente:Prajitura cu crema

  • 200 g de unt nesărat, moale, plus o cantitate suplimentară pentru uns
  • 450 g de făină albă, plus o cantitate suplimentară pentru pudrat
  • 4 linguriţe de praf de copt
  • 1 praf de sare de mare fină
  • 300 g de zahăr tos
  • 2 linguriţe de esenţă de vanilie
  • 4 ouă mari, la temperatura camerei, bătute uşor
  • 220 ml de lapte integral

Cremă de lapte şi ouă:

  • 200 ml de smântână grasă
  • 50 g de zahăr tos
  • 1 praf de sare de mare fină
  • 75 ml de lapte integral
  • 1 lingură de făină de porumb
  • 2 ouă mari
  • 1 linguriţă de esenţă de rom (sau de vanilie)

Glazură de ciocolată:

  • 85 g de ciocolată neagră de calitate, bucăţele
  • 30 g de unt
  • 60 ml de smântână grasă
  • 60 g de zahăr pudră
  • 1 linguriţă de esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180°C (cuptor electrici/treapta 4 (cuptor cu gaz]. Folosiţi două forme de tort de 23 cm, cu fund detaşabil, ungeţi-le cu puţin unt şi pudraţi-le cu făină.

Cerneţi făina, praful de copt şi sarea într-un bol mare. Bateţi untul cu zahărul în alt bol până când devine cremos. Adăugaţi esenţa de vanilie, apoi încorporaţi treptat ouăle. Puneţi amestecul cu făină şi laptele, alternativ, împărţiţi amestecul în mod egal în formele pregătite şi nivelaţi uşor suprafaţa cu o spatulă. Daţi-le la cuptor 20-30 de minute, până se coc (pentru a testa, înţepaţi-le cu o scobitoare şi vedeţi dacă aceasta iese curată). Lăsaţi-le în forme 5 minute sau mai mult, apoi mutaţi-le pe câte un grătar pentru a se răci complet.

Pentru umplutură, încingeţi smântână la foc mediu, într-un vas cu fundul gros, până când începe să clocotească pe margini. Adăugaţi imediat zahărul şi sarea, amestecând până se dizolvă. Luaţi vasul de pe foc. într-un bol, amestecaţi laptele cu făina de porumb, până se omogenizează, apoi încorporaţi ouăle. Turnaţi treptat această compoziţie în crema fierbinte, amestecând continuu, la foc mic până când crema este destul de groasă şi de moale, aproximativ 5 minute. Luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi romul. Lăsaţi crema să se răcească foarte bine, amestecând din când în când, să nu formeze crustă.

Pentru glazură, amestecaţi la foc mic ciocolata, untul şi smântână, într-o oală cu fundul gros, până când se înmoaie şi se omogenizează. Luaţi oala de pe foc şi adăugaţi zahărul pudră şi vanilia. Lăsaţi-o să se răcească, amestecând din când în când.

Pentru a asambla prăjitura, puneţi crema de lapte răcită peste unul dintre blaturi şi aşezaţi celălalt blat deasupra. Turnaţi glazura de ciocolată în mod uniform, lăsând-o să cadă puţin pe margini.

Prajitura cu crema

Prajitura cu crema

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • prajituri cu crema

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.