Prajitura cu 2 creme si foi cu bulion
PrinteazaO prajitura cu 2 creme , foi cu bulion, faina, margarina, ulei, zahar, zahar pudra, otet, gem de prune, cacao si amoniac.
Poate te intereseaza si Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaie
- 900 g făină
- 10 linguri apă
- 10 linguri suc de roşii
- 10 linguri ulei
- 10 linguri zahăr
- 1 şi 1/2 linguriţă amoniac
- 1 linguriţă oţet
Ingrediente crema 1:
- 1/2 l apă
- 4 linguri faina
- 10 linguri zahăr
- 1 pachet margarină
- 300 g zahăr pudră
- 2 plicuri zahăr vanilat
Ingrediente crema 2:
- 400 g gem de prune sau magiun
- 3 linguri cacao
Mod de preparare:
Amesteci faina cu apa, adaugi pe rând sucul de roşii, uleiul, zahărul şi amoniacul stins cu oţet şi frămânţi un aluat elastic pe care îl împărţi în patru părţi, întinzi apoi din fiecare parte câte o foaie pe care o coci pe dosul tăvii timp de 8-10 minute.
Poate te intereseaza si Prajitura cu foi de zahar ars, smantana si lamaie
Adaugi în apă faina şi zahărul obişnuit şi fierbi compozitia pe foc mic pana se îngroaşă. O laşi să se răcească, apoi adaugi margarina frecată cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Dai crema la rece pentru 25 de minute.
Poate te intereseaza si Prajitura cu foi si nuca macinata
Pentru crema 2 amesteci gemul cu cacaua. Aşezi apoi o foaie pe o planşetă, întinzi jumătate din crema cu gem, aşezi a doua foaie, întinzi toată crema de vanilie, a treia foaie, crema de gem rămasă şi ultima foaie.
Acoperi prăjitura cu un ştergar curat şi o laşi într-un loc răcoros până a doua zi când o tai bucăţi.
Poate te intereseaza si Prajitura cu foi de miere si crema de lamaie
Prajitura cu 2 creme si foi cu bulion
Pofta buna!
Incoming search terms:
- foi cu bulion
- prăjituri cu foi
- prajitura cu bulion si crema de gris