Prajitura cremoasa
PrinteazaPrajitura cremoasa din: oua, zahar, amidon, praf de copt, cafea solubila, zahar pudra, unt, esenta de vanilie, fulgi de ciocolata.
pentru blat:
- 8 oua
- 10 lingura zahar
- 14 linguri amidon
- o lingurita praf de copt
- 2 lingurite cafea solubila
pentru crema de unt:
- 4 oua
- 440 g zahar pudra
- 2 pachete unt
- esenta de vanilie
pentru decor:
- fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
Pentru blat, gălbenuşurile se freacă cu zahărul până ce se obţine o cremă spumoasă în care se adaugă cafeaua solubilă, amidonul, praful de copt şi albuşurile bătute spumă. Aluatul se toarnă într-o tavă pătrată sau dreptunghiulară şi se coace 25 de minute. Se lasă să se răcească în tavă şi apoi se taie în trei.
Pentru cremă, la bain-marie se freacă ouăle cu zahărul până ce îşi dublează volumul. Se scoate de la bain-marie şi se continuă amestecarea până ce se răceşte. Separat, untul moale se freacă spumă. Când compoziţia de ouă s-a răcit se amestecă cu spuma de unt, până la completa omogenizare. Se potriveşte gustul cu esenţa de vanilie.
Intr-o tavă, se asază alternativ blaturile şi crema având grijă ca ultimul strat să fie cremă. Se presară cu fulgi de ciocolată si se dă la rece pentru 4 ore.
Prajitura cremoasa
Pofta buna!