Prajitura cremsnit cu glazura
PrinteazaPrajitura cremsnit cu glazura din: aluat foitaj, oua, zahar, faina, lapte, pastaie vanilie, zahar pudra.
- 1 pachet aluat foitaj
- 4 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 100 g făină
- 1 l lapte
- 1 păstaie vanilie
Pentru glazură:
- 2 albuşuri
- 150 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Intinzi pe câte o tavă două foi de aluat foitaj, le intepi din loc in loc cu o furculiţă şi le coci separat aproximativ 20 de minute, până se rumenesc.
Intre timp, prepari crema. Gălbenuşurile le amesteci cu făina, zahărul şi tomi treptat laptele.
Compoziţia o pui pe baie de aburi, adaugi păstaia de vanilie şi amesteci continuu până devine o cremă.
Când este gata, o laşi deoparte să se răcească.
Pentru glazură, cu o lingură de lemn baţi albuşurile cu zahărul cernut pe care-l adaugi treptat.
Ungi una dintre foi cu cremă, acoperi cu cealaltă foaie şi ornezi cu glazură.
Dai prăjitura la frigider aproximativ 4 ore înainte să o serveşti.
Prajitura cremsnit cu glazura
Pofta buna!
Foarte buna prajitura!