Prajitura crocanta cu prune
PrinteazaPrajitura crocanta cu prune din: unt, zahar, faina, miere, melasa, faina, scortisoara, oua, mere, prune, ghimbir.
Pentru crusta crocantă:
- 40 g unt
- 30 g zahăr brun
- 75 g făină integrală
Pentru blat:
- 150 g unt
- 100 g miere
- 100 melasă – poţi înlocui cu miere
- 275 g făină cu factor de creştere
- 2 linguriţe amestec de mirodenii
- 2 linguriţe scorţişoară măcinată
- 2 ouă, bătute
- 3 mere, tăiate felii
- 3 linguri ghimbir răzuit
- 100 g prune, tăiate felii
- 100 ml sirop de zahăr
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 4/160 C. Unge şi tapetează cu făină tava pătrată de 20 cm.
Pentru a prepara crusta crocantă combină ingredientele până când seamănă cu pesmetul şi lasă deoparte.
Pentru blat topeşte untul cu mierea, adaugă făina şi mirodeniile. Combină ouăle cu jumătate din miere şi apoi combină cu restul ingredientelor. Adaugă merele şi ghimbirul şi toarnă compoziţia în tavă.
Aşază deasupra prunele, presară crusta şi dă la cuptor 45-50 minute.
Lasă să se răcească în tavă 10 minute, apoi stropeşte cu sirop şi serveşte cu cremă de ou.
Pofta buna!