Prajitura crocanta cu fructe de padure si migdale
PrinteazaPrajitura crocanta cu fructe de padure si migdale din: făină, zahăr, unt, praf de copt, oua, zahăr vanilat, lapte, coajă de lămâie rasă, fructe de pădure, migdale.
Ingrediente:
- 2 căni făină
- 1 cană zahăr
- 125 g unt
- 1 linguriţă praf de copt
- 2 ouă
- 1 plic zahăr vanilat
- 125 ml lapte
- 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
- 400 g fructe de pădure (afine, coacăze, zmeură)
- 40 g migdale decojite şi măcinate
Mod de preparare:
Se unge o formă de tartă mică şi se tapetează cu făină. Se amestecă făina cu zahăr şi unt, obţinându-se un aluat sfărâmicios.
Se pune deoparte o cană rasă din acest amestec, in restul de compoziţie se înglobează praf de copt, ouă şi zahăr vanilat.
La final se înglobează şi laptele şi se adaugă coajă de lămâie după gust.
Se frământă aluatul, se aşază în formă şi se presară fructe şi aluatul crocant, la care se adaugă în prealabil migdale.
Se coace cca 25 min. (dacă este nevoie chiar şi mai mult) în cuptorul deja încins la 180 °C.
Se lasă să se răcească prăjitura şi abia apoi se taie în felii potrivite.
Prajitura crocanta cu fructe de padure si migdale
Pofta buna!