Prajitura cu afine si frisca
PrinteazaPrajitura cu afine si frisca din: biscuiti, unt, lapte, crema de branza, zahar pudra, frisca, esenta de vanilie, afine, zahar, zeama de lamaie.
- 220 g biscuiti graham
- 100g unt
- 6 lg lapte
- 400 g crema de branza
- 90 g zahar pudra
- 250 ml frisca batuta
- esenta de vanilie
Ingrediente topping: 350 g afine ,6 linguri de zahar,2-3 lg de zeama de lamaie
Mod de preparare:
Maruntim biscuitii si ii amestecam cu cele 6 linguri de lapte si untul topit. Punem inelul unei forme detasabile pe un platou (diametrul formei – 24 cm), iar in interiorul lui punem biscuitii si ii presam bine cu dosul unei linguri.
Dam la frigider pana preparam crema.Asta este crema de branza pe care am folosit-o. Batem crema de branza la temperatura camerei cca 1-2 minute cu zaharul pudra apoi amestecam cu frisca batuta si esenta de vanilie ,mixam bine sa omogenizam amestecul.
Punem crema rezultata peste biscuiti si dam la frigider (eu am pus la congelator cca 20 min).Punem intr-o craticioara de preferat cu interiorul inchis la culoare sa nu se pateze afinele, zaharul si zeama de lamaie.
Lasam sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca pana siropul incepe sa se mai ingorase. Incercam sa vedem daca e gata, punanand 2-3 picaturi pe o farfurie, cand se incheaga putin este gata. O lasam sa se raceasca si o turnam peste prajitura nu indepartam inelul.
Pofta buna!