Prajitura cu afine si fulgi de migdale

Printeaza

Prajitura cu afine si fulgi de migdale din: afine, unt, fulgi de migdale, zahăr, frişcă, ouă, amidon, praf de copt, lapte batut.

Prajitura_cu_afine_si_fulgi_de_migdale

Ingredeinte pentru glazură:

  • 300 g afine
  • 50 g unt
  • 75 g fulgi de migdale
  • 50 g zahăr
  • 50 ml frişcă

Ingrediente pentru aluatul de chec:

  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 4 ouă
  • 200 g făină
  • 150 g amidon
  • 1 plic praf de copt
  • 150 ml lapte bătut

Mod de preparare:

Se prepară glazura: se dau în clocot într-o crăticioară untul, fulgii de migdale, zahărul şi frişca. Se lasă să se răcească.

Se prepară blatul: se bate untul cu zahăr. Se înglobează pe rând ouăle, amestecând după fiecare cca 2 min. Se adaugă făina amestecată cu amidon şi praf de copt şi se încorporează, alternând cu laptele bătut.

Cuptorul se încinge la 175° C. Aluatul se re­partizează într-o tavă unsă. Se presară dea­supra afine, apoi compoziţia de unt şi migda­le. Se coace la cuptor 30-35 min. Se lasă să se răcorească pe un grătar de bucătărie. îna­inte de servire se pudrează cu zahăr.

Prajitura cu afine si fulgi de migdale

Prajitura_cu_afine_si_fulgi_de_migdale

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/prajitura-cu-afine-si-fulgi-de-migdale html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.