Prajitura cu afine si fulgi de migdale
PrinteazaPrajitura cu afine si fulgi de migdale din: afine, unt, fulgi de migdale, zahăr, frişcă, ouă, amidon, praf de copt, lapte batut.
Ingredeinte pentru glazură:
- 300 g afine
- 50 g unt
- 75 g fulgi de migdale
- 50 g zahăr
- 50 ml frişcă
Ingrediente pentru aluatul de chec:
- 200 g unt
- 200 g zahăr
- 4 ouă
- 200 g făină
- 150 g amidon
- 1 plic praf de copt
- 150 ml lapte bătut
Mod de preparare:
Se prepară glazura: se dau în clocot într-o crăticioară untul, fulgii de migdale, zahărul şi frişca. Se lasă să se răcească.
Se prepară blatul: se bate untul cu zahăr. Se înglobează pe rând ouăle, amestecând după fiecare cca 2 min. Se adaugă făina amestecată cu amidon şi praf de copt şi se încorporează, alternând cu laptele bătut.
Cuptorul se încinge la 175° C. Aluatul se repartizează într-o tavă unsă. Se presară deasupra afine, apoi compoziţia de unt şi migdale. Se coace la cuptor 30-35 min. Se lasă să se răcorească pe un grătar de bucătărie. înainte de servire se pudrează cu zahăr.
Prajitura cu afine si fulgi de migdale
Pofta buna!