Prajitura cu aluat sfaramicios

Printeaza

Prajitura cu aluat sfaramicios din: indulcitor, oua, faina, unt, praf de copt, esenta de vanilie, sare, piersici, fulgi de migdale.

Ingrediente:Prajitura cu aluat sfaramicios

Pentru blat:

  • 75 g îndulcitor
  • 3 ouă
  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 2 linguri praf de copt
  • 1 lingură esenţă de vanilie
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 6 piersici

Pentru aluatul sfărâmicios:

  • 200 g făină
  • 125 g unt
  • 50 g îndulcitor
  • 1 lingură esenţă de vanilie
  • 50 g fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Pentru blat, mixezi untul până devine cremos, adaugi îndulcitorul şi ouăle, unul ‘câte unul. Incorporezi făina, praful de copt, sarea şi esenţa de vanilie.

Intinzi aluatul, şi-l pui într-o formă rotundă, inclusiv pe margini. Descojeşti piersicile, le tai bucăţi şi le aşezi în tavă.

Pentru aluatul sfărâmicios, amesteci ingredientele solide într-un vas, torni untul topit şi esenţa de vanilie.
Frămânţi până aluatul devine sfărâmicios, iar dacă este prea moale mai adaugi 1-2 linguri de făină. Il aşezi peste piersici, iar deasupra presari fulgi de migdale.

Dai tava la cuptor până prăjitura devine aurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.