Prajitura cu aluat sfaramicios
PrinteazaPrajitura cu aluat sfaramicios din: indulcitor, oua, faina, unt, praf de copt, esenta de vanilie, sare, piersici, fulgi de migdale.
Pentru blat:
- 75 g îndulcitor
- 3 ouă
- 250 g făină
- 125 g unt
- 2 linguri praf de copt
- 1 lingură esenţă de vanilie
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 6 piersici
Pentru aluatul sfărâmicios:
- 200 g făină
- 125 g unt
- 50 g îndulcitor
- 1 lingură esenţă de vanilie
- 50 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Pentru blat, mixezi untul până devine cremos, adaugi îndulcitorul şi ouăle, unul ‘câte unul. Incorporezi făina, praful de copt, sarea şi esenţa de vanilie.
Intinzi aluatul, şi-l pui într-o formă rotundă, inclusiv pe margini. Descojeşti piersicile, le tai bucăţi şi le aşezi în tavă.
Pentru aluatul sfărâmicios, amesteci ingredientele solide într-un vas, torni untul topit şi esenţa de vanilie.
Frămânţi până aluatul devine sfărâmicios, iar dacă este prea moale mai adaugi 1-2 linguri de făină. Il aşezi peste piersici, iar deasupra presari fulgi de migdale.
Dai tava la cuptor până prăjitura devine aurie.
Pofta buna!