Prajitura cu ananas, migdale si miere
PrinteazaO reteta de prajitura cu ananas, lapte, cacao, unt, oua, faina, amidon, praf de copt, zahar vanilinat, migdale, esenta de rom, sare si miere.
- 400 g zahăr tos
- 180 ml lapte dulce
- 3 linguri de cacao
- 200 g unt
- 4 ouă
- 150 g făină
- 50 g amidon
- un pliculeţ praf de copt
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- o conservă ananas
- 100 g migdale
- o linguriţă de esenţă de rom
- sare
- miere
Mod de preparare:
Ananasul se toacă mărunt, se pune într-o strecurătoare şi se presară cu o lingură ca să se elimine sucul. Untul se pune într-un bol împreună cu zahărul tos, zahărul vanilinat, un praf de sare şi ouăle.
Se mixează până capătă aspectul unei creme, se adaugă laptele dulce, praful de copt, amidonul şi esenţa de rom. Se presară făina cernută şi cacaua, se mixează, se adaugă ananasul tăiat, se amestecă şi compoziţia rezultată se toamnă într-o tavă tapetată cu hârtie dde copt unsă cu unt.
Se presară deasupra miggdalele tocate, se introduce tava în cuptor şi se coace 45-60 de minute la foc potrivit sau se introoduce o scobitoare în aluat şi daccă iese curată, prăjitura este gata..
Se lasă să se răceasccă zece minute în tavă, se scoate pe un tocător şi se taie bucăţi ssau se lasă să se răcească complet. O parte din zaharul tos se poate inlocui cu miere.
Poftă bună!