Prăjitura cu ananas şi nuci
PrinteazaPrăjitura cu ananas şi nuci din: unt, zahar, oua, esenta de vanilie, rom, faina, nuci, sare, zahar brun si ananas.
blat:
- 1 cana unt
- 2 1/2 cani zahar
- 4 oua mari
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 2 linguriea rom
- 2 1/2 cani faina
- 1 cana nuci macinate
- 1/2 lingurita sare
glazura:
- 1 cana zahar brun
- 1/2 cana rom
- 1/4 cana unt
- 1/2 ananas curatat si taiat in felii subtiri
- unt
sosul:
- 1/2 cana zahar
- 1/2 cana rom
Mod de preparare:
Pregatiti glazura: puneţi zahărul şi romul într-o crăticioară, la foc potrivit, amestecaţi din când în când, până când scade. Incorporati untul, amestecaţi bine. Turnaţi amestecul peste feliile de ananas aşezate intr-o tava pe care ati uns-o cu unt.
Pentru pregatirea blatului, amestecaţi untul cu zahărul, 3-5 minute, până devine cremos. Incorporati oualele unul cate unul. Adăugaţi vanilia şi romul şi amestecaţi 30 de secunde, apoi incorporati făina şi sarea. Turnaţi amestecul peste feliile de ananas din tavă. Presăraţi nucile şi dati la cuptor, pentru 50 – 60 de minute.
Lăsaţi sa se raceasca 15 minute, apoi răsturnaţi pe un platou mare, astfel incat ananasul sa ramana deasupra. Fierbeţi ingredientele pentru sos 3 minute şi turnaţi peste prăjitura tăiată felii.
Prăjitura cu ananas şi nuci
Pofta buna!