Prajitura cu ananas

Printeaza

Prajitura cu ananas din: faina, praf de copt, unt, zahar, oua, lapte, sare, esenta de vanilie, suc de portocale, gelatina, frisca, compot de ananas.

Ingrediente:Prajitura cu ananas

  • 550 g făină
  • un pliculeţ praf de copt
  • 125 g unt
  • 200 g zahăr tos
  • 3 ouă
  • 200 ml lapte dulce
  • un vârf de linguriţă de sare
  • o linguriţă de esenţă de vanilie
  • 500 ml suc de portocale
  • 10 g gelatină
  • 500 ml frişcă
  • o cutie compot de ananas

 

Mod de preparare:

lntr-un vas mai mare se mi­xează ouăle cu zahărul tos şi sarea până când îşi dublează volu­mul. Se adaugă untul, laptele dulce, praful de copt, esenţa de vanilie şi se mixează. Compoziţia rezultată se amestecă bine cu făina, se toarnă într-o tavă şi se introduce în cuptor.

Se coace timp de 30-45 de minute la foc mediu, se răceşte şi se taie în idouă bucăţi pe lun­gime. Gelatina se pune la înmuiat în puţin suc de portocale, se lasă să se umfle, apoi se dizolvă pe foc, dar fără să fiarbă.

Se amestecă bine cu restul de suc de portocale şi se toarnă peste frişca mixată. Se bate şi se introduce la rece pentru 15 minute.

Se însiropează blaturile cu sucul de ananas, se ung cu crema de portocale, se presară ananas tăiat ş se suprapun. Se introduce la rece şi se ţine minimum o oră.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.