Prajitura cu aroma de cafea

Printeaza

Prajitura cu aroma de cafea din: oua, lapte, unt, zahar, faina, cacao, cafea, praf de copt, branza, vanilie.

Ingrediente:Prajitura_cu_aroma_de_cafea

  • 4 ouă
  • 100 ml lapte
  • 150 g unt
  • 200 g zahăr
  • 250 g făină
  • 50 g cacao
  • 2 linguri cafea solubilă
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru crema:

  • 250 g brânză dulce
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri făină
  • 2 ouă
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Freci zahărul cu gălbenuşurile, apoi adaugi pe rând untul moale, la temperatura camerei şi praful de cacao. Torni laptele în care ai dizolvat, în prealabil, cafeaua solubilă, apoi adaugi făina cernută împreună cu praful de copt.

Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în compoziţie amestecând uşor, de jos în sus. Mixezi brânza dulce cu zahărul, ouăle, făina şi esenţa de vanilie.

Intr-o tavă de 20×35 cm, torni 3/4 din aluat şi introduci tava în cuptorul pre-încălzit, la foc mediu, pentru 15 minute.

Scoţi tava, întinzi rapid crema de brânză şi dai din nou la cuptor, pentru 30-40 de minute. Porţionezi prăjitura după ce s-a mai răcit.

Prajitura cu aroma de cafea

Prajitura_cu_aroma_de_cafea

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.