Prajitura cu aroma de cafea
PrinteazaPrajitura cu aroma de cafea din: oua, lapte, unt, zahar, faina, cacao, cafea, praf de copt, branza, vanilie.
- 4 ouă
- 100 ml lapte
- 150 g unt
- 200 g zahăr
- 250 g făină
- 50 g cacao
- 2 linguri cafea solubilă
- 1/2 plic praf de copt
Pentru crema:
- 250 g brânză dulce
- 150 g zahăr
- 2 linguri făină
- 2 ouă
- 1 fiolă esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Freci zahărul cu gălbenuşurile, apoi adaugi pe rând untul moale, la temperatura camerei şi praful de cacao. Torni laptele în care ai dizolvat, în prealabil, cafeaua solubilă, apoi adaugi făina cernută împreună cu praful de copt.
Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în compoziţie amestecând uşor, de jos în sus. Mixezi brânza dulce cu zahărul, ouăle, făina şi esenţa de vanilie.
Intr-o tavă de 20×35 cm, torni 3/4 din aluat şi introduci tava în cuptorul pre-încălzit, la foc mediu, pentru 15 minute.
Scoţi tava, întinzi rapid crema de brânză şi dai din nou la cuptor, pentru 30-40 de minute. Porţionezi prăjitura după ce s-a mai răcit.
Prajitura cu aroma de cafea
Pofta buna!