Prajitura cu banane, cacao si frisca

Printeaza

Prajitura cu banane, cacao si frisca din: banane, ouă, zahăr, făina, ulei, cacao, frişcă lichidă, praf de copt,  zeamă de lămâie, sare.

Prajitura_cu_banane_cacao_si_frisca

Ingrediente:

  • 5 banane
  • 10 ouă
  • 250 g zahăr
  • 200 g făina
  • 150 ml ulei
  • 50 g cacao
  • 250 g frişcă lichidă
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 1/2 linguriţă de sare

Mod de preparare:

Separă albuşurile de gălbenuşuri. Bate albuşurile cu sare şi gălbenuşurile cu zahăr. Amestecă apoi cele două compoziţii. Adaugă uleiul, făina treptat şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie.

Incorporează cacaua în jumătate din amestecul obţinut şi toarnă într-o tava tapetată cu hârtie de Copt. la din compoziţia albă câte o lingură şi pune din loc în loc peste baza de cacao.

Dă la cuptor 30 de minute. Fă testul cu scobitoarea să verifici dacă e gata. Când se răceşte, taie în jumătăţi.

Aşază rondele de banană pe primul strat, toarnă frişca (bătută în prealabil) şi acoperă cu celălalt strat. Dă la rece şi serveşte după două ore.

Prajitura cu banane, cacao si frisca

Prajitura_cu_banane_cacao_si_frisca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.