Prăjitură cu banane si curmale

Printeaza

O reteta de prajitura cu banane si curmale din: banana, unt, curmale, oua, faina, nuci, lamaie si zahar praf.

Ingrediente:Prăjitură cu banane si curmale

  • 1 banana
  • 225 g unt
  • 150 g curmale uscate fara samburi
  • 5 oua
  • 300 g faina
  • 100 g nuci
  • 4 lamai

glazura:

  • 200 g zahar praf

 

Mod de preparare:

Curăţaţi banana şi sfărâmaţi miezul cu o furculiţă, apoi amestecaţi-l bine cu 200g unt şi curmalele tăiate în feliuţe. Amestecaţi ingre­dientele, până obţineţi o pastă omogenă.

Apoi adăugaţi pe rând câte 1 ou şi câte 1 lingură făină. După fiecare ou amestecaţi bine.

Nu puneţi un alt ou, până când făina şi oul puse anterior nu au fost bine încorporate în compoziţie. Pisaţi nucile şi puneţi-le în compoziţie.

Stoarceţi 2 lămâi şi adăugaţi zeama la compoziţie. Adăugaţi coajă rasă de lămâie, după plac. Amestecaţi ingrediente­le pentru a obţine o compoziţie omogenă.

Ungeţi o tavă cu unt şi turnaţi compoziţia în ea. Coaceţi la foc potrivit, 45 – 50 de minute. Pentru ornare, frecaţi zahărul praf cu zeama de le cele 2 lămâi care au rămas.

Turnaţi această glazură peste prăjitură şi întindeţi-o cu ajutorul unui cuţit. Peste glazură presăraţi coajă de lămâie tăiată în fâşii foarte subţiri şi lungi. Tăiaţi prăjitura în pătrate.

Prăjitură cu banane si curmale

Prăjitură cu banane si curmale

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna prajitura cu banane

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.