Prăjitură cu banane si curmale
PrinteazaO reteta de prajitura cu banane si curmale din: banana, unt, curmale, oua, faina, nuci, lamaie si zahar praf.
- 1 banana
- 225 g unt
- 150 g curmale uscate fara samburi
- 5 oua
- 300 g faina
- 100 g nuci
- 4 lamai
glazura:
- 200 g zahar praf
Mod de preparare:
Curăţaţi banana şi sfărâmaţi miezul cu o furculiţă, apoi amestecaţi-l bine cu 200g unt şi curmalele tăiate în feliuţe. Amestecaţi ingredientele, până obţineţi o pastă omogenă.
Apoi adăugaţi pe rând câte 1 ou şi câte 1 lingură făină. După fiecare ou amestecaţi bine.
Nu puneţi un alt ou, până când făina şi oul puse anterior nu au fost bine încorporate în compoziţie. Pisaţi nucile şi puneţi-le în compoziţie.
Stoarceţi 2 lămâi şi adăugaţi zeama la compoziţie. Adăugaţi coajă rasă de lămâie, după plac. Amestecaţi ingredientele pentru a obţine o compoziţie omogenă.
Ungeţi o tavă cu unt şi turnaţi compoziţia în ea. Coaceţi la foc potrivit, 45 – 50 de minute. Pentru ornare, frecaţi zahărul praf cu zeama de le cele 2 lămâi care au rămas.
Turnaţi această glazură peste prăjitură şi întindeţi-o cu ajutorul unui cuţit. Peste glazură presăraţi coajă de lămâie tăiată în fâşii foarte subţiri şi lungi. Tăiaţi prăjitura în pătrate.
Prăjitură cu banane si curmale
Pofta buna!
Foarte buna prajitura cu banane