Prăjitură cu banane şi lămaie

Printeaza

 Prăjitură cu banane şi lămaie

Ingrediente:Prăjitură cu banane şi lămaie

  • 1 lingură unt pentru uns tava
  • 300g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 75g zahăr
  • 1 lingură coajă rasă de lămâie
  • 1 ou
  • 1 banană
  • 150g brânză proaspătă de vaci
  • 100g stafide
  • 1 vârf de cuţit sare

 

Ingrediente ornare: 100g zahăr praf,2 linguri suc de lămâie ,1linguriţă coajă rasă de lămâie ,1  linguriţă coajă rasă de limetă (lămâie verde),10 felii de banană uscată.

 

Mod de preparare:

Se amestecă faina, sarea, praful de copt zahărul şi coaja de lămâie î ntr-un castron mai mare.

Se face o adâncitură în mijlocul ingredientelor şi se pun oul bătut, banana zdrobită, brânza proaspătă de vaci şi stafidele ţinute câteva minute la înmuiat î n ceai, sirop sau apă.

Se amestecă bine ingredientele până când se obţine o compoziţie omogenă. Se unge cu unt o formă rotundă cu diametrul de 20cm şi se tapetează cu făină.

Se toarnă în tavă compoziţia şi se coace la foc potrivit, 40 – 45 minute, în cuptorul preîncălzit.

Se lasă apoi prăjitura să se răcească 10 minute în tava scoasă din cuptor, după care se scoate pe un platou.

Se pregăteşte o glazură din zahărul praf amestecat cu suc de lămâie. Compoziţia trebuie să aibă consistenţa unei smântâni mai subţiri.

In această compoziţie se adaugă coajă rasă de lămâie şi de limetă.

Se toarnă compoziţia în zig-zag deasupra prăjiturii sau se fac diferite ornamente cu glazura albă.

Se aşază feliile de banană uscată peste glazură şi se poate tăia.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.