Prăjitură cu banane
PrinteazaPrăjitură cu banane din: banane, unt, zahar, ghimbir, scortisoara, oua, miez de nuca, faina, praf de copt, zahar pudra, glazura.
- 4 banane coapte
- 250 ml unt moale
- 225 g zahăr
- cate 1/4 ghimbir şi scorţişoară măcinate
- 4 ouă
- 50 g miez de nucă măcinat
- 350 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 1 lingură zahăr pudră
- 50 g glazură
- 20 rondele de banane (proaspete sau uscate)
- 20 bucăţi miez de nucă pentru ornat
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 200°C. Curăţaţi bananele, aşezaţi-le într-un castron şi pasaţi-le cu furculiţa. Intr-un alt castron bateţi cu mixerul untul, zahărul, ghimbirul, scorţişoara şi ouăle.
Incorporaţi bananele pasate şi nuca măcinată în aluatul de mai sus. Amestecaţi făina şi praful de copt. Incorporaţi-o treptat în aluatul pregătit. Ungeţi cu grăsime o tavă sau tapetaţi-o cu hârtie pentru copt.
Aşezaţi aluatul în tavă şi coaceţi-l circa 20 de minute. După aceea scoateţi-l din cuptor şi lăsaţi-l să se răcească pe un fund de bucătărie.
Presăraţi prăjitura cu zahăr pudră şi tăiaţi 20 de bucăţi. Topiţi glazura şi puneţi câte puţin în mijlocul fiecăreia din cele 20 de bucăţi. Aşezaţi acolo câte o felie de banană şi un miez de nucă.
Poftă bună!