Prăjitură cu banane

Printeaza

Prăjitură cu banane din: banane, unt, zahar, ghimbir, scortisoara, oua, miez de nuca, faina, praf de copt, zahar pudra, glazura.

Ingrediente:Prăjitură cu banane

  • 4 banane coapte
  • 250 ml unt moale
  • 225 g zahăr
  • cate 1/4 ghimbir şi scorţişoară măcinate
  • 4 ouă
  • 50 g miez de nucă măci­nat
  • 350 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1 lingură za­hăr pudră
  • 50 g glazură
  • 20 rondele de banane (proas­pete sau uscate)
  • 20 bucăţi miez de nucă pentru ornat

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 200°C. Cu­răţaţi bananele, aşezaţi-le într-un castron şi pasaţi-le cu furculiţa. Intr-un alt castron bateţi cu mixerul untul, zahărul, ghimbirul, scorţi­şoara şi ouăle.

Incorporaţi bananele pasate şi nuca măcinată în aluatul de mai sus. Ames­tecaţi făina şi praful de copt. Incorporaţi-o treptat în aluatul pregătit. Ungeţi cu grăsime o tavă sau tapetaţi-o cu hârtie pentru copt.

Aşezaţi aluatul în tavă şi coaceţi-l circa 20 de minute. După aceea scoateţi-l din cuptor şi lăsaţi-l să se răcească pe un fund de bucătă­rie.

Presăraţi prăjitura cu zahăr pudră şi tă­iaţi 20 de bucăţi. Topiţi glazura şi puneţi câte puţin în mijlocul fiecăreia din cele 20 de bu­căţi. Aşezaţi acolo câte o felie de banană şi un miez de nucă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.