Prajitura cu bezea si coacaze
PrinteazaPrajitura cu bezea si coacaze din: faina, zahar, oua, lapte, ulei, praf de copt, zahar vanilat, coacaze rosii.
- 300 g făină
- 300 g zahăr
- 4 ouă
- 250 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1 praf de copt
- 1 zahăr vanilat
- 300 g coacăze roşii
Mod de preparare:
Decongelezi coacăzele şi le laşi la scurs.
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr până când devin o spumă. Amesteci făina Raftul bunicii cu praful de copt, zahărul vanilat şi încorporezi, alternativ, făina, laptele şi uleiul.
Mixezi bine ca să obţii o compoziţie omogenă, o torni într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul încins până când se coace jumătate.
O scoţi, aşezi coacăzele, torni albuşurile bătute spumă tare cu restul de zahăr şi nivelezi. Dai tava la cuptor până când se rumeneşte bezeaua.
Pofta buna!