Prajitura cu bezea si mure
PrinteazaPrajitura cu bezea si mure din: faina, oua, unt, drojdie, lapte, zahar, mure, sare.
- 250 g făină
- 3 ouă
- 80 g unt
- 12 g drojdie proaspătă
- 120 ml lapte cald
- 180 g zahăr
- 400 g mure
- sare
Mod de preparare:
Cerne făina într-un castron, adaugă un praf de sare şi amestecă. încorporează gălbenuşurile, untul topit şi răcorit, drojdia frecată cu două linguriţe de zahăr şi laptele. Frământă şi lasă aluatul să crească o oră.
Intinde-l în tava tapetată cu hârtie, pune deasupra fructele spălate şi bine scurse şi mai lasă să crească 15 minute.
Dă la cuptor pentru 15 minute, între timp, bate spumă albuşurile cu restul de zahăr şi un praf de sare. Intinde spuma peste prăjitură şi dă din nou la cuptor până când bezeaua este coaptă.
Taie după ce s-a răcorit.
Prajitura cu bezea si mure
Pofta buna!