Prajitura cu bezea si piersici
PrinteazaPrajitura cu bezea si piersici din: oua, zahar, ulei, lapte, praf de copt, otet, sare, piersici.
- 5 gălbenuşuri
- 1 cană zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 cană ulei
- 1 cană lapte
- 1 cană făină
- 1 plic praf de copt
- cu 1 linguriţă de oţet
- piersici
- 1 praf de sare
- 1 cană zahăr
Mod de preparare:
Se prepară blatul: se mixează 5 gălbenuşuri cu 1 cană zahăr şi 1 plic zahăr vanilat. Se adaugă 1 cană ulei, 1 cană lapte, 1 cană făină şi la final 1 plic praf de copt stins cu 1 linguriţă de oţet.
Se coace 20 minute în tava tapetată cu hârtie de copt. Se scoate, se repartizează deasupra felii de piersici, apoi se bagă din nou în cuptor, 20 de minute.
Intre timp, se bat 5 albuşuri cu 1 praf de sare şi 1 cană zahăr. Când aluatul s-a copt, se scoate tava din cuptor şi se pun albuşurile bătute peste piersici.
Se dă iarăşi tava la cuptor la 155-160°C, cca. 30 minute până se rumeneşte.
Pofta buna!