Prajitura cu biscuiti, ciocolata si crema de ou

Printeaza

Prajitura cu biscuiti, ciocolata si crema de ou din: oua, zahar, sare, faina, mac, unt, zahar pudra, faina, lapte, zahăr vanilat, biscuiţi fragezi, de două culori (ciocolată şi vanilie), ciocolată, nucă de cocos.

Prajitura_cu_biscuiti_ciocolata_si_crema_de_ou

Ingrediente:

  • 12 albuşuri
  • 100 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 150 g făină
  • 100 g mac

Pentru crema de gălbenuşuri:

  • 12 gălbenuşuri
  • 125 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  •  150 g făină
  • 200 ml lapte
  • 1 pilc zahăr vanilat

Pentru stratul de biscuiţi:

  • biscuiţi fragezi, de două culori (ciocolată şi vanilie)

Pentru glazură:

  • ciocolată
  • nucă de cocos

Mod de preparare:

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi spumă albuşurile cu un praf de sare şi cu zahărul. Adaugi fă­ina cernută şi macul. Compoziţia trebuie sfi aibă o consistenţă des­tul de stabilă.

Torni compoziţia în tava de copt, tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu ulei şi o coci la 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute.

Apoi pregăteşti crema de gălbenuşuri într-o cratiţă, pe foc mic, din ingredientele date. într- o tavă mare aşezi primul strat de bezea cu mac. întinzi apoi crema de gălbenuşuri şi unt.

Aşezi dea­supra biscuiţii în linie, intercalând culorile. întinzi uniform ciocolata (de bună calitate), după ce ai topit-o la bain-marie. La final, pre­sari în ploaie nucă de cocos. Dai desertul la rece, pentru cel puţin 12 ore.

Prajitura cu biscuiti, ciocolata si crema de ou

Prajitura_cu_biscuiti_ciocolata_si_crema_de_ou

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.