Prajitura cu biscuiti, ciocolata si crema de ou
PrinteazaPrajitura cu biscuiti, ciocolata si crema de ou din: oua, zahar, sare, faina, mac, unt, zahar pudra, faina, lapte, zahăr vanilat, biscuiţi fragezi, de două culori (ciocolată şi vanilie), ciocolată, nucă de cocos.
Ingrediente:
- 12 albuşuri
- 100 g zahăr
- 1 praf de sare
- 150 g făină
- 100 g mac
Pentru crema de gălbenuşuri:
- 12 gălbenuşuri
- 125 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 150 g făină
- 200 ml lapte
- 1 pilc zahăr vanilat
Pentru stratul de biscuiţi:
- biscuiţi fragezi, de două culori (ciocolată şi vanilie)
Pentru glazură:
- ciocolată
- nucă de cocos
Mod de preparare:
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi spumă albuşurile cu un praf de sare şi cu zahărul. Adaugi făina cernută şi macul. Compoziţia trebuie sfi aibă o consistenţă destul de stabilă.
Torni compoziţia în tava de copt, tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu ulei şi o coci la 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute.
Apoi pregăteşti crema de gălbenuşuri într-o cratiţă, pe foc mic, din ingredientele date. într- o tavă mare aşezi primul strat de bezea cu mac. întinzi apoi crema de gălbenuşuri şi unt.
Aşezi deasupra biscuiţii în linie, intercalând culorile. întinzi uniform ciocolata (de bună calitate), după ce ai topit-o la bain-marie. La final, presari în ploaie nucă de cocos. Dai desertul la rece, pentru cel puţin 12 ore.
Prajitura cu biscuiti, ciocolata si crema de ou
Pofta buna!