Prajitura cu biscuiti si gem
PrinteazaPrajitura cu biscuiti si gem din: biscuiti, margarina, esenta de vanilie, iurt, frisca, zahar, gelatina, gem.
Pentru blat:
- 300 g biscuiţi simpli
- 200 g margarina
- 1 esenţă de vanilie
Pentru umplutură:
- 400 g iaurt
- 200 ml friscă lichidă
- 3-4 linguri zahăr pudră
- 10 g gelatină
Pentru ornat:
- gem
Mod de preparare:
Zdrobeşti biscuiţii cu robotul sau ii treci prin maşina de tocat. Amesteci cu margarina moale şi esenţa de vanilie, până se leagă ca un aluat.
Aşezi compoziţia într-o formă de tort cu pereţii detaşabili şi dai la frigider până când prepari crema.
Inmoi gelatina în apă rece, o topeşti la cald, pe baie de aburi, fără a o fierbe, apoi o laşi la răcit. Amesteci gelatina cu iaurtul, zahărul pudră si frişca bătută.
Aşezi peste blat crema de iaurt şi nivelezi. Laşi la rece câteva ore şi serveşti cu gem.
Pofta buna!