Prajitura cu blat pufos
PrinteazaPrajitura cu blat pufos din: zahar, lapte, cacao, faina, praf de copt, branza de vaci, lamaie, frisca.
Pentru blat:
- 250 g zahăr
- 200 ml lapte
- 3 linguri cu cacao
- 100 g margarină
- 250 g făină
- 1 plic cu praf de copt
- 4 gălbenuşuri
Pentru crema:
- 400 g brânză de vaci
- 150 g zahăr
- 1 plic cu zahăr vanilat
zeama de la o lămâie - 100 g frişca
Mod de preparare:
Freacă bine gălbenuşurile cu margarina şi zahărul. Adaugă cacaua cernută şi praful de copt.
Adaugă, rând pe rând şi puţin câte puţin, făina şi laptele, într-o tavă mare unsă şi tapetată cu făină, toarnă aluatul obţinut. Lasă la copt 35 de minute.
Amestecă brânza de vaci, zahărul şi zahărul vanilat, apoi adaugă zeama de lămâie şi frişca. Lasă la frigider până când blatul este gata, răcit.
Taie blatul în doua, pe orizontală şi întinde crema obţinută. Glazurează cu ciocolată de menaj topită, dacă doreşti.
Prajitura cu blat pufos
Pofta buna!