Prăjitură cu branză, caise si coaja de lamaie

Printeaza

Prăjitură cu branză, caise si coaja de lamaie

Ingrediente:Prăjitură cu branză, caise si coaja de lamaie

Pentru aluat

  • 250 g făină
  • 1 vârf de sare
  • 75 g zahăr
  • 125 g unt
  • 1 ou.

Pentru umplutură:

  • 3 ouă
  • 100 g unt
  • 200 g zahăr brun
  • 1 pachet zahăr vanilinat
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 75 g gris
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 pachet budincă de vanilie
  • 750 g brânză de vaci
  • 200 g smântână grasă
  • sare
  • 1 cutie caise

Preparare:

Frământaţi făina, sarea, zahărul, cubuleţele de unt şi oul. Formaţi o sferă din aluat, înfăşuraţi-l în folie alimentară, lăsaţi-l circa 30 de minute la frigider. Separaţi ouăle. Bateţi untul spumă. Din când în când adăugaţi şi încorporaţi zahărul, zahărul vanilinat şi coaja de lămâie. Incorporaţi gălbenuşurile unul câte unul şi bateţi-le. Amestecaţi grisul cu praful de copt şi budinca de vanilie şi încorporaţi în amestecul cu gălbenuşuri.

De asemenea, adăugaţi treptat şi brânza dulce şi smantana. Bateţi spumă albuşurile şi 1 vârf de sare, apoi încorporaţi spuma obţinută în amestecul de mai sus. Incingeţi cuptorul la 180°C. Frământaţi aluatul şi tapetaţi cu 3/4 din el o formă de sufleu (0 26 cm). Turnaţi peste el amestecul cu brânză de vaci. Scurgeţi caisele şi aşezaţi-le cu partea secţionată în jos.

Intindeţi restul aluatului, tăiaţi-l fâşii, aşezaţi-le pentru a forma romburi peste prăjitură. Coaceţi-o circa 70 de minute. Acoperiţi-o cu hârtie de copt cu 30 de minute înainte de a o scoate din cuptor. Presăraţi-o cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. As face si eu o prajitura cu branza, dar o sa pun mere in loc de caise. Abia astept s-o gust 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.