Prajitura cu branza cottage
PrinteazaPrajitura cu branza cottage din: branza, iaurt, xylitol, lamai, gelatina, zmeura.
- 500 ml brânză cottage
- 250 g iaurt de căpşune
- 100 g xylitol (îndulcitor)
- sucul şi coaja rasă de la 2 lămâi
- 15 g gelatină
- 30 ml apă
- 200 g (1 pachet) foi de napolitană
- 125 g zmeură congelată
Mod de preparare:
Bate împreună brânza cottage, iaurtul şi îndulcitorul, până când compoziţia devine cremoasă şi îndulcitorul s-a dizolvat. Adaugă sucul şi coaja de lămâie şi amestecă.
Lasă gelatina să se dizolve în apă, timp de 5 minute, apoi topeşte-o în cuptorul cu microunde, timp de 20 de secunde.
Cu un cuţit ascuţit, taie foaia de napolitană, în aşa fel încât să obţii 3 foi, pe dimensiunea tăvii. Tapetează cu folie o tavă de chec triunghiulară. Acoperă pereţii cu foile de napolitană.
Amestecă compoziţia de brânză cu gelatina şi adaugă zmeura scursă bine. Toarnă compoziţia în tavă şi acoperă cu foaie de napolitană.
Dă tava la frigider, timp de 4-6 ore, sau peste noapte, până se întăreşte compoziţia. Cu ajutorul foliei scoate prăjitura şi aşaz-o pe un platou.
Prajitura cu branza cottage
Pofta buna!