Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Printeaza

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise din: branza de vaci, gem de caise, unt, margarina, gris, amidon, esenta de rom, zahar pudra, faina, oua. fara poza

Ingrediente:Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 400 g gem de caise
  • 200 g unt sau margarina
  • 4 linguri gris
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri esenta de rom
  • 2 linguri zahar pudra
  • 250 g faina
  • 2 oua

Mod de preparare:

Din branza proaspata de vaci vom folosi 250 g pentru aluat, restul ramanand pentru umplutura. Cele 250 g de branza le freci foarte bine cu o furculita sau o treci prin sita. Adaugi untul sau margarina tinuta la temperatura camerei.

Dupa ce compozitia a devenit omogena, adaugi faina si continui sa amesteci pana se incorporeaza bine in aluat. Introduci apoi aluatul intr-o punga de plastic si o lasi la rece pentru 2-3 ore.

Branza pentru umplutura o pasezi, incorporezi pe rand un ou si un albus (galbenusul il păstrezi pentru a unge preparatul), apoi romul si grisul. Gemul de fructe il amesteci cu amidonul. Tapetezi o tava cu hartie de copt. Intinzi o foaie de aproximativ un centimetru. O asezi in tava si apoi, cu ajutorul unui cutit, tai marginile care se rasfrang peste tava.

Restul de aluat il framanti din nou si il intinzi in asa fel incat sa obtii o foaie de aluat cu care sa acoperi compozitia din tava. Adaugi branza de vaci si o netezesti usor cu ajutorul unei linguri umezite in apa rece. Deasupra torni gemul de fructe. Asezi foaia de aluat deasupra si o ungi cu galbenusul frecat cu putin zahar.

Dai la cuptor la foc moderat, pentru 50 de minute. Dupa ce s-a copt, o scoti din tava taiata bucati si le pudrezi cu zahar. Prajitura poate fi servita atat rece, cat si fierbinte.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.