Prajitura cu branza dulce si fructe de padure
PrinteazaPrajitura cu branza dulce si fructe de padure: oua, zahar, faina, ulei, lapte, praf de copt, branza dulce, esenta de vanilie, gelatina, frisca, fructe de padure.
- 8 ouă
- 8 linguri cu zahăr
- 8 linguri cu făină
- 3 linguri cu ulei
- 3 linguri cu lapte
- 1 plic cu praf de copt
Pentru crema:
- 3 gălbenuşuri
- 150 g zahăr
- 400 g brânză dulce
- 1 esenţă de vanilie
- 1 plic cu gelatină
- 400 ml frişcă
Pentru decor:
- 400 g fructe de pădure
- 200 g zahăr
- 1 plic cu gelatină
Mod de preparare:
Pentru blat, bate albuşurile spumă cu zahărul. Adaugă treptat gălbenuşurile, apoi uleiul şi făina. Toarnă compoziţia într-o tavă şi coace blatul aproximativ 25 de minuţe. Lasă blatul să se răcească complet.
Pentru cremă, prepară gelatina conform instrucţiunilor de pe plic. Mixează gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugă
treptat brânza, esenţa de vanilie şi amestecă bine. Lasă crema la frigider 3 ore. Bate frişca şi amestec-o cu crema rece.
Intinde crema peste blat. Pune fructele congelate la fiert împreună cu zahărul. Când au fiert, le iei de pe foc, le scurgi bine şi le amesteci cu gelatina dizolvată conform instrucţiunilor de pe plic.
Lasă să se răcească puţin, apoi întinde compoziţia deasupra.
Prajitura cu branza dulce si fructe de padure
Pofta buna!