Prajitura cu branza dulce si gem
PrinteazaPrajitura cu branza dulce si gem din: branza, faina, unt, zahar, sare, gem, ou.
- 200 g brânză dulce de vaci
- 200 g făină
- 100 g unt
- 3 linguri cu zahăr tos
- 1/2 linguriţă cu sare
- 200 g marmeladă sau gem
- 1 ou
- 2 linguri cu zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Inmuiem untul pe o baie de abur până când se poate lucra.
Frecăm cu lingura de lemn 5-6 minute, adăugăm zahărul tos în porţii mici, punem sare şi omogenizăm repede amestecul, apoi punem brânza de vaci fărâmată şi împărţită în 4-5 bucăţi.
Peste amestec punem gălbenuşul de ou, omogenizăm, turnăm faina şi amestecăm, apoi frământăm aluatul cu mâna până când se desprinde de mână şi devine elastic.
Intindem foaie groasă de 1 cm, tăiem forme rotunde sau pătrate, pe care le ungem cu marmeladă şi le trecem prin albuş bătut spumă. Coacem prăjitura pe tavă neunsă, pe care o punem în cuptorul fierbinte pentru 20 minute.
Când scoatem prăjitura o punem pe platou mare, o pudrăm cu zahăr farin după ce lăsăm să se răcească 30 minute. Este bună calda, dar şi rece.
Pofta buna!