Prajitura cu branza dulce si glazura de cacao
PrinteazaPrajitura cu branza dulce si glazura de cacao din:
- 400 g margarină
- 250 g zahăr
- 3 ouă
- 1/2 cană lapte
- 200 g brânză dulce
- 3 linguri zahăr
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 400 g făină.
Pentru glazură:
- 200 g zahăr
- 200 g margarină sau unt
- 2 linguri cacao
- bomboane-ornament
Mod de preparare:
Pregăteşti prăjitura aşa:
Freci margarina cu 250 g zahăr, până obţii o spumă. Adaugi ouăle, laptele, brânza dulce frământată cu 3 linguri de zahăr şi amesteci totul. Stingi bicarbonatul cu oţet, îl pui peste compoziţie şi mai amesteci.
Torni făina, câte o lingură, amestecând după fiecare. Pui compoziţia într-o tavă şi dai la cuptor pentru 30 de minute.
Pregăteşti glazura aşa:
Topeşti ingredientele menţionate, până la fierbere. Laşi la rece glazura ca să se îngroaşe şi apoi o întinzi deasupra, pe prăjitură, după care ornezi cu bomboane-ornament colorate.
Pofta buna!