Prajitura cu branza fara coacere
PrinteazaPrajitura cu branza fara coacere din: biscuiti, unt, branza, smantana pentru frisca, capsuni, zahar pudra, gelatina, zahar vanilat.
Pentru blat:
- 350 g biscuiţi digestivi
- 150 g unt
Pentru cremă:
- 1 kg brânză fină de vaci
- 400 g smântână pentru frişcă
- 200 g căpşuni
- 200 g zahăr pudră
- 10 g gelatină
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Dai biscuiţii prin blender până devin făină, apoi îi amesteci cu untul până se încorporează. Torni compoziţia într-o formă tapetată cu pereţii înalţi, apeşi cu degetele blatul de biscuiţi până devine bine legat, apoi o dai la frigider.
Intre timp, prepari crema. Mixezi brânza cu smântână şi cu zahărul pudră şi cel vanilat, până acesta se topeşte. Adaugi căpşunile date prin blender în prealabil, înmoi gelatina în două linguri cu apă, aproximativ trei minute, apoi o topeşti pe baie de aburi, amestecând continuu, având grijă să nu atingă punctul de fierbere, pentru că-şi pierde proprietăţile.
Torni gelatina lichidă peste crema de brânză, apoi întreaga compoziţie o aşezi peste blatul de biscuiţi. Dai prăjitura la frigider trei ore înainte de a o servi.
Pofta buna!